Начало / Новини / Добро начало за новия iPad на Apple

Добро начало за новия iPad на Apple

Новият iPad е тук.Както подсказваха очакванията на феновете, новият продукт на Apple – iPad стана поредният хит на компанията, или поне такива са нагласите след първите дни с официална продажба на продукта.

Данните за продажбите на iPad само за първия ден след пускането му на пазара са доста внушителни: при условие, че се продава засега само в САЩ, таблетът на Apple е реализирал продажби в размер на 300 хил. броя. За същия период са били изтеглени над 1 милион приложения и над 250 хил електронни книги за новия iPad.

Според информация от компанията, продажбите на iPad за първия ден надвишават рекорда на iPhone с около 30 хил броя. В статистиката се включват продадените онлайн бройки, които са били доставени на първия ден от продажбата, както и тези, които са минали през традиционните канали – магазините на Apple и останалите вериги за електроника.

В момента се очаква развитието на продажбите през първия месец след дебюта на iPad. Пускането на пазара на модел с 3G модул в скоро време ще даде допълнителен тласък на продажбите, имайки предвид че все повече потребители смятат HSDPA модула за задължителен елемент на съвременния мобилен компютър/таблет.

За лаптоп фен

Вижте също

Нов проект на водещият български сайт за лаптопи – laptop.bg

nov-proekt-laptopmediaТези дни научихме, че водещият български сайт-магазин за лаптопи – laptop.bg, е стартирал нов проект от началото на тази година – http://laptopmedia.com/. Колегите от лаптоп.бг са доказали, че знаят и могат да извеждат идеите си до успешен модел, и сме сигурни, че и тази инициатива ще последва другите онлайн проекти на компанията.

Интересното е, че новият сайт е на английски, така че е основателно да се предположи, че фирмата разширява аудиторията си и може би се насочва към глобалния пазар на мобилни устройства. Плановете на екипа са новата платформа да обхваща всички направления на потребителската електроника, и ние сме сигурни, че хората зад лаптоп.бг ще се справят добре с нелеката задача. Доказателство за това е и фактът, че при все, че LaptopMedia.com е все още в “бета” тестинг и е онлайн от броени дни, материали от сайта вече са били цитирани от утвърдени световни медии като GSMarena, Notebookcheck, PocketNow, NDTV и т.н.

Въпреки, че новият интернет сайт се явява в известна степен конкуренция на laptopi24.info, ние с удоволствие ще приемем предизикателството и ще пожелаем на екипа спорна и успешна работа по новия проект, а на всички потребители с интереси в областта на мобилните устройства да намират все повече полезна и широкообхватна информация по любината тема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *