Начало / Новини / Уеб камера може да бъде ползвана за шпионаж

Уеб камера може да бъде ползвана за шпионаж

Дори обикновената уебкамера може да бъде използвана за шпионаж, вижте как!

shpionska-kameraНе ви трябва да използвате джаджи за професионалисти, за да притежавате качествена, ваша собствена скрита камера, помагаща ви да направите перфектния шпионаж. Понякога и една обикновена и наглед клиширана вещ може да ви бъде от голяма помощ във вашето начинание. Като например уеб камерата, която сте си монтирали на компютъра, за да провеждате онлайн разговори с приятели и близки, или за бизнес разговори. Вече има такива модели камери, които са едновременно скрити камери и уеб такива. Ето най-разпространените скрити камери топ 10

Преди да се спрете на такава, проучете дали ще стане за компютъра ви, дали бихте могли да я включите в USB порта си, за да я използвате и като уеб камера, а не само като скрито устройство за видеозапис като скрита web камера.

Вижте и дали продукта, който сте си харесали има драйвери, защото за разлика от обикновената уеб камера, повечето камери за шпионаж имат нужда от допълнителни драйвери, с които да могат да бъдат разпознати от операционната система и да разгърнат максимално опциите си.

Връзка с интернет. Това е много важна опция за всяка камера под формата на PC такава, която сте сложили у дома или в офиса, за да можете да наблюдавате охранителния обект от всяко отдалечено място. Ако действително смятате да охранявате дома си, ще ви трябва такава опция, затова задължително се осведемете дали въпросната камера разполага с вградени интернет протоколи, които дават възможност за дистанционна работа и наблюдение.

И най-важното – прикрийте вашата spy.bg шпионска камера добре, за да получите максималните резултати. Разбира се, ако камерата се използва и за онлайн разговори, нищо не пречи да си стои на бюрото, с най-доброто прикритие, и да снима необезпокоявана от никой. Може обаче и да я скриете на други места. Ако например е достатъчно малка, вашата камера може да се скрие на такива места като например сред цветята в дома или пък в ъглите на стаята.

И така ще получите перфектната система за видеонаблюдение.

Все пак имайте предвид, че колкото ви се иска да знаете всичко, което се случва в дома или офиса, в магазина и на други места, е добре да уважавате уединеността на хората, които наблюдавате. Затова не прекалявайте с вашата мисъл за безопасност, за да не се превърне в параноя, и не слагайте камери на такива места, които се считат за специални места за уединение и никой няма място в тях. Още по-малко пък шефа или половинката.

За лаптоп фен

Вижте също

Apple очаква да продаде 5.68 млн. МАС през първите три месеца на 2015

Apple-prodazhbi-hardware
Apple приходи от продажби

Apple е продала над 5,5 милиона Mac-ове за последното тримесечие на 2014, според последният си доклад за приходи от продажби. Анализаторите смятат, че Apple ще продаде нови 5,68 милиона Mac-ове през първото тримесечие на 2015, което като цифра е малко под предварителните оценки, но все пак е ръст спрямо последния отчетен период.

С 5,5 милиона продадени бройки през изминалото тримесечие, Apple запазва добрите си позиции през годината.

За сравнение, през първото тримесечие на 2014 Apple отчита продадени 4,8 милиона Mac бройки, което представлява с 14 процента ръст.

Apple-prodazhbi-hardware-broj
Брой продадени устройства на Apple

По отношение на продажбите на хардуер, Mac-овете осигуряват сериозна възможност за растеж на Apple. Iphone и IPad са завладели пазара и са лидери в продуктовите категории, които представляват. Продуктовата линия на Mac до момента не е успяла да доминира в съответната своя категория по начина, по който мобилните устройства на Apple се справят с пазарната си конкуренция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *